Televizorji

Vodnik za izbiro popolne televizije za vaš dom

V današnjem hitro razvijajočem se svetu tehnologije so televizorji postali več kot le vir zabave; so sestavni del naših domov in življenjskega sloga. Z vrsto možnosti, ki so na voljo na trgu, je izbira idealne televizije za vaš prostor in želje lahko zastrašujoča naloga. Ta mini vodnik je zasnovan tako, da vas popelje skozi ključne dejavnike, ki jih morate upoštevati pri nakupu televizije, in vam tako zagotovi, da boste sprejeli premišljeno odločitev, ki bo v skladu z vašimi potrebami in željami.

1. Tehnologija zaslona

Vrsta tehnologije zaslona igra pomembno vlogo pri določanju vizualne kakovosti vašega televizorja. Tri osnovne vrste so LED, OLED in QLED.

  • LED: ponuja živahne barve in dobre ravni svetlosti. Proračunu prijazen in na voljo v številnih velikostih.
  • OLED: Zagotavlja neprimerljivo kakovost slike z resnično črno barvo, visokim kontrastom in odlično barvno natančnostjo. Idealno za filmske navdušence in igričarje.
  • QLED: združuje tehnologijo LED s kvantnimi pikami, kar zagotavlja živahne barve in visoke ravni svetlosti. Primerno za svetle prostore.

2. Ločljivost

Ločljivost neposredno vpliva na jasnost in ostrino slike. Glavne možnosti vključujejo Full HD (1080p), 4K Ultra HD (2160p) in 8K Ultra HD.

  • Full HD: Primerno za manjše zaslone (do 50 palcev) in splošno porabo vsebin.
  • 4K Ultra HD: ponuja izjemne podrobnosti in je standardna izbira za večino sodobnih vsebin. Idealno za večje zaslone.
  • 8K Ultra HD: Zagotavlja neprimerljivo ostrino in podrobnosti, vendar zahteva izvorno vsebino 8K, ki je trenutno omejena.

3. Velikost zaslona

Izbira prave velikosti zaslona je odvisna od dimenzij vaše sobe in razdalje gledanja. Splošna smernica je, da izmerite razdaljo od vašega sedeža do televizorja v palcih in jo delite z 2,5 do 3, da dobite približno velikost zaslona v palcih.

4. Hitrost osveževanja in upravljanje gibanja

Višja hitrost osveževanja (merjena v Hertzih ali Hz) povzroči bolj gladko gibanje, kar je bistveno za hitre akcijske prizore in igranje iger. Poiščite televizor s frekvenco osveževanja vsaj 60 Hz, z višjimi stopnjami, kot je 120 Hz ali celo 240 Hz, za vrhunsko izkušnjo gledanja.

5. Pametne funkcije in operacijski sistem

Sodobni televizorji imajo vgrajene pametne funkcije in operacijske sisteme, ki vam omogočajo dostop do pretočnih storitev, aplikacij in interneta. Razmislite o televizorju z intuitivnim in uporabniku prijaznim vmesnikom, skupaj s podporo za vaše najljubše platforme za pretakanje.

6. Povezljivost

Prepričajte se, da ima televizor dovolj HDMI vhodov za vaše naprave, kot so igralne konzole, glasbene naprave, Blu-ray itd. Preverite tudi druge možnosti povezovanja, kot so USB, Ethernet in Wi-Fi.

7. Kakovost zvoka

Čeprav je vizualna izkušnja ključnega pomena, ne smemo spregledati kakovosti zvoka. Nekateri televizorji ponujajo poglobljene zvočne tehnologije, vendar za resnično kinematografsko izkušnjo razmislite o naložbi v boljšo kakovost zvoka preko multimedijskih zvočnikov ali sistem za domači kino.

8. Ugled blagovne znamke in ocene

Raziščite blagovne znamke, znane po kakovosti, podpori strankam in zanesljivosti. Branje ocen strank in strokovnih mnenj lahko zagotovi dragocen vpogled v delovanje in vzdržljivost določenega modela televizorja.

Na Nakupovanje.net ponujamo različne blagovne znamke TV sprejemnikov, ki si jih lahko ogledate tukaj.

9. Razmislek glede proračuna

Pred začetkom iskanja si postavite jasen limit željenega proračuna za nakup novega TV sprejemnika. Ne pozabite, da modeli višjega razreda pogosto ponujajo boljšo kakovost slike, izboljšane funkcije in dolgo življenjsko dobo.

10. Garancija in poprodajna podpora

Preverite garancijo proizvajalca in možnosti poprodajnih storitev. Dobra garancija lahko zagotovi brezskrbnost in pomoč v primeru kakršnih koli težav.

Izbira popolnega televizorja vključuje premišljeno oceno vaših potreb in preferenc. Upoštevajte dejavnike, kot so tehnologija zaslona, ​​ločljivost, velikost zaslona, ​​hitrost osveževanja, pametne funkcije, povezljivost, kakovost zvoka, ugled blagovne znamke, proračun in garancija. Če skrbno pretehtate te vidike, lahko z gotovostjo izberete televizijo, ki se ne le brezhibno prilega vašemu domu, ampak tudi poveča vašo izkušnjo gledanja na novo raven.

AMBILIGHT

Funkcija Ambilight, ki jo premorejo le Philipsovi televizorji, je neverjetno doživetje. Z gotovostjo lahko trdimo, da vas bo navdušila. A pozor: ko jo boste enkrat zares preizkusili, si televizorja brez Ambilighta ne boste znali več predstavljati.

PAMETNI TV SPREJEMNIKI PHILIPS

Z operacijskim sistemom Android TV v seriji Performance lahko uživate v gladkem prestavljanju, vsebinah in igrah ter glasovnem upravljanju s pomočnikom Google Assistant ali Amazon Alexa.

PERFECT PICTURE

Ste si že ogledali najnovejše filme in nanizanke na Netflixu, VoYo ali pri drugih ponudnikih video vsebin? Philipsova tehnologija P5 Perfect Picture zagotavlja sliko, ki je tako briljantna kot vaše priljubljene vsebine, ne glede na vir, iz katerega jih predvajate.

 

PHILIPS TV sprejemniki

-11%Brezplačna dostava

PHILIPS 50PUS7608/12 LED TV

Na zalogi

399,00 
-8%Brezplačna dostava

PHILIPS 55OLED718/12 OLED TV

Na zalogi

1.099,00 
-15%Brezplačna dostava

PHILIPS 65OLED818/12 OLED TV

Na zalogi

1.698,00 
-11%Brezplačna dostava

PHILIPS 50PUS7608/12 LED TV

Na zalogi

399,00 
-8%Brezplačna dostava

PHILIPS 55OLED718/12 OLED TV

Na zalogi

1.099,00 
-15%Brezplačna dostava

PHILIPS 65OLED818/12 OLED TV

Na zalogi

1.698,00