Mali gospodinjski aparati

Osnovni kuhinjski aparati: nekaj, kar mora imeti vsak dom

Kuhinja je srce vsakega doma, kjer nastajajo kulinarične dobrote in se krepijo družinske vezi. Za ustvarjanje funkcionalnega in učinkovitega kuhinjskega prostora je bistvenega pomena, da jo opremite s pravimi kuhinjskimi aparati. Ne glede na to, ali ste kuhar začetnik ali izkušen kuhar, morate imeti nekatere gospodinjske aparate, ki vam lahko poenostavijo kuhanje in olajšajo življenje. V tem članku bomo raziskali osnovne kuhinjske aparate, ki bi jih moral imeti vsak dom.

Mali gospodinjski aparati vključujejo precej široko skupino aparatov oziroma naprav. Te nam vsakodnevno na izjemno koristen način služijo pri pripravi različnih jedi, napitkov in še česa. V današnjem času so takšni pripomočki postali povsem nenadomestljivi.

Mikrovalovna pečica

Ko gre za hitro pogrevanje, odmrzovanje in kuhanje majhnih obrokov, je mikrovalovna pečica dragulj, ki prihrani čas. Poiščite takšnega z različnimi stopnjami moči in intuitivnimi kontrolami za dodatno udobje.

Blender ali predelovalec hrane

Za smutije, juhe, omake in pireje je mešalnik ali multipraktik obvezen kuhinjski aparat. Mešalniki se dobro obnesejo s tekočinami in mehkejšimi sestavinami, medtem ko kuhinjski roboti blestijo pri sekljanju in mešanju trdne hrane.

mikrovalovna pecica

PREVERI PONUDBO MALIH GOSP. APARATOV

Kuhinjski roboti

Kuhinjski roboti in mešalniki veljajo za napredne in izjemno vsestranske pripomočke pri pripravi hrane ter okusnih obrokov. Kuhanje je s takšnimi napravami postalo prava umetnost. Takšne vrste aparat za gospodinjstvo je še posebej nepogrešljiv, če v domači kuhinji preživite veliko časa in čas želite temeljito izkoristiti. Naprava vam je v veliko pomoč tudi pri pripravi zahtevnejših obrokov, kjer je za popoln rezultat potrebno veliko energije in truda.

Grelnik za vodo

Električni gospodinjski grelnik vode je v zadnjih letih brez dvoma postal sestavni del skoraj vsakega gospodinjstva, nadvse priljubljen pa je tudi za uporabo na delovnem mestu, kjer si z njegovo pomočjo lahko zelo hitro pripravite različne tople napitke zase ali postrežete svoje poslovne partnerje in goste. Omogoča pripravo tople vode v nekaj pičlih sekundah. Zelo praktičen je tudi za pripravo instant obrokov, tako v službi kot na dopustu. Priprava vrele vode nam seveda pride zelo prav tudi takrat kadar moramo doma kar najbolj na hitro pripraviti topel obrok.

Toaster ali kuhinjski žar 

Opekač kruha je kot nalašč za hrustljanje kruha, žemljic in peciva, medtem ko opekač kruha nudi večjo vsestranskost, saj vam omogoča peko in praženje majhnih jedi.Kontaktni žari se lahko uporabljajo za pečenje najrazličnejšega mesa, zelenjave ali sendvičev, zato kontaktnemu žaru rečemo tudi toaster. Pogostokrat pa zaradi svojih lastnosti nadomestijo tudi električne žare. Njihova skrivnost pri hitri pripravi obrokov je v dveh vročih ploščah, ki pečejo hrano pod pritiskom.

Aparat za kavo

Za mnoge se jutranji ritual začne s skodelico kave. Aparat za kavo, ne glede na to, ali gre za kavni aparat na kapljanje, francosko stiskalnico ali aparat za espresso, bo poskrbel za vašo najljubšo količino kofeina. V naši ponudbi najdete aparate za pripravo najrazličnejših vrst kave. Od aparatov za pripravo espresso kavnih napitkov, kavnih aparatov na kapsule in kuhalnike turške kave. Kuhinjski aparat SAECO (link do tega članka)

Sokovnik

Če dnevno ne zaužijete dovolj sadja in zelenjave, si omislite sokovnik, s katerim boste lahko pripravljali okusne in zdrave sadne sokove. Obstaja več vrst sokovnikov z različnimi lastnostmi. V osnovi se delijo ožemalnike in sokovnike. Ožemalniki so primerni za manjše količine citrusov, medtem ko za večje količine sadja ali zelenjave potrebujete sokovnik, ki je lahko vijačni ali centrifugalni.

Mešalnik

Če si prizadevate biti dober kuhar, je nakup kuhinjskega mešalnika nujno opravilo. Električni mešalnik bo iz preprostega recepta, ki je ležal pozabljen v predalniku, naredil specialiteto. Z njim boste sestavine odlično premešali ter prihranili čas, ki bi ga zapravili z ročnim mešanjem.

Opremljanje vaše kuhinje z osnovnimi gospodinjskimi aparati lahko občutno izboljša vašo kulinarično izkušnjo in naredi vsakodnevna kuharska opravila bolj obvladljiva. Od vsestranskega hladilnika in pečice do mikrovalovne pečice in pomivalnega stroja, ki prihranijo čas, ti aparati tvorijo temelj funkcionalne kuhinje. Poleg tega specializirana orodja, kot so mešalniki, opekači kruha in predelovalci hrane, prinesejo učinkovitost in udobje pri kuhanju. Z naložbo v te kuhinjske aparate, ki jih morate imeti, boste svojo kuhinjo spremenili v kulinarično zatočišče, kjer ustvarjalnost ne pozna meja.